Jaki olej do smażenia ?
Jaki olej do smażenia i pieczenia? Oczywiście , że olej rzepakowy.
Ostatnio jak byłem na zakupach w sklepie Auchan , zauważyłem na półce olej rzepakowy Rapso.
100% czysty olej rzepakowy - idealny do smażenia, wypieków i sałatek. Producent zapewnia że produkt został wyprodukowany w Austrii z kontrolowanych upraw. Olej jest również nie modyfikowany genetycznie.
- 100% czysty olej rzepakowy
- nie modyfikowany genetycznie
- z zakontraktowanych i kontrolowanych przez producenta upraw
- tłoczony na gorąco, nieekstrahowany chemicznie
- jest bogaty w witaminę E dzięki spektrum kwasów tłuszczowych
- pozytywnie wpływa na serce i układ krwionośny
- neutralny w smaku idealny do zabiegów kuchennych
Obecnie żaden z olejów rzepakowych nie jest modyfikowany genetycznie. Faktem jednak jest też to, że olej rzepakowy jest obecnie najzdrowszym z olejów dostępnych na rynku.
OdpowiedzUsuńja tam smażę na kujawskim ;P
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, że od ponad pół roku nie używam żadnego oleju, żadnego! Nie brakuje mi go absolutnie wcale, a wiem, że to jak najbardziej dla mnie korzystne. ;)
OdpowiedzUsuńCzy odstawienie oleju jest korzystne? Nie do końca. Wiele związków zawartych w olejach jest niezbędnych w procesach metabolicznych, a z innego żródła tych związków pozyskać nie można...
OdpowiedzUsuńOlej rzepakowy to podobno najzdrowszy tłuszcz, polecam artykuł "Oliwa Północy", nieźle to wyjaśnia.
OdpowiedzUsuń