Sos koperkowy
Najbardziej smaczny sos koperkowy to taki zrobiony w domu z użyciem świeżych składników.. Dzis na szybkie śniadanie zrobiłem właśnie sos - dip koperkowy z pomidorami. Taki sos też nadaję się do sałatek;)
Składniki:
- jogurt naturalny typu greckiego , może być zwykły naturalny 0%
- pęczęk koperku
- Przyprawy : sól , pieprz
Wszytko mieszamy dokładnie i odstawiamy na 10 min do lodówki aby nabrało smaku ;) Sos można tez przygotować z suszonego koperku ale wtedy będzie mniejszy aromat..
Jogurt typu greckiego light ma około 75 kcal w 100gramach
idealny do mięska:)
OdpowiedzUsuńteż;) można też go połączyć z rosołem i mieć na ciepło sos pieczarkowy;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam dodawać koper do większości potraw, sos koperkowy można wykorzystać do sałatek. Na pewno wykorzystam przepis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńharezgagabriela.blogspot.com
Można jeść sosy będąc na diecie? Nie jest to zabronione?
OdpowiedzUsuń